For English: Click here

20 Ekim 2009 Salı

BOSNA PORTEKİZ’DEN KORKMUYOR

Portekiz’deki ilk maç 14 Kasım’da, Bosna’dakirövanş maçı ise 18 Kasım’da oynanacak.

CİRO: “BÜYÜKLER HER ZAMAN KÜÇÜKLERİ YENEMEZ”
Bosna’ylaoynayacaklarını öğrenir öğrenmez Portekizin teknik direktörü Carlos Queiroz iyi oyunculardan oluşmuşolan Bosna’nın barajı geçebileceğini belirtti: “Gruptaki maçlarını ve takımdaki yıldızları dikkate aldığınızda Bosna’nın barajı geçme potansiyeline sahip olduğunu görebilirsiniz.”

Ciro ise Portekizlilerin favoriolduğunu söylerken kendilerinin de iddialı olduğunu belirtti: “İki takımı karşılaştırdığınız zaman, Portekiz futbolunu ve dünya çapındaki oyuncularını dikkate alırsanız Portekiz maçların favorisi gibi. Tamam,ama büyük olan her zaman kazanmaz.”

MUZUROVİÇ: “FRANSA’YI TERCİH EDERDİM”
Bosna’nın eski direktörü Fuad Muzuroviç ise şunları söyledi: “Ne yazık ki kurada Fransa çıkmadı. Portekizliler grup eleme maçlarında iyi değillerdi.Bir şekilde baraj maçı oynayabilme hakkı kazandılar. Fakat bu onların kötü bir takım olduğunu göstermez. Şimdiye kadar bizi mutluluktan uçuran gençlerimiz, bizi yine büyüleyeceklerdir. Bizimkiler bunu hakketti ve Dünya Kupası’nda yer almalarını gerçekten çok istiyorum. İlk maçın Portekiz’de rövanş maçının ise Zenica’da olması bizim avantajımıza. Portekiz’in en önemli oyuncusu Christiano Ronaldo ise hala tam olarak sakatlıktan kurtulmuş değil. Fakat, Ronaldo olmasa da Portekiz takımı dünya çapında yıldızlardan kurulu.”

MURATOVİÇ: “FRANSA’YLA EŞLEŞMEDİĞİMİZ İÇİN MEMNUNUM”
Fransa’yla eşleşmedikleri için memnun olduğunu ifade eden Muratoviç ise Muzuroviç’le aynı kanıda değil: “Portekiz’de Ronaldo var, fakat tek bir oyuncu her şeyi belirleyemez. Biz de gösterdik ki her takımla baş edebiliriz. En büyük avantajımız rövanş maçını Zenica’da oynayacak olmamız. Ayrıca eminim ki dünyadaki her takıma gol atabiliriz. Evet, Portekiz favori, ama bizim de şansımız yok değil.”

IBRİÇİÇ: “İYİ Kİ RUSYA’YLA EŞLEŞMEDİK”
“Portekiz’le eşleştiğimizden memnunum. En önemlisi Rusya’yla eşleşmemiş olmamız. Rus kışı Kasım’da çok soğuk oluyor ve de maçları suni zeminde oynamaya alışkın değiliz. Kuşkusuz ki Portekiz’e karşı da çok zorlanacağız fakat bence zafer mümkün. Ne kadar kaliteli bir takım olduklarının farkındayım. Oyuncuların yirmisi de çok iyi topçular. Fakat bazı maçlarını izledim ve açıkçası beğenmedim.”

MİSİMOVİÇ: “RÖVANŞI ZENİCA’DA OYNAMAMIZ EN BÜYÜK AVANTAJ”
Portekiz’in dünyanın en iyi takımlarından biri olduğunu kabul eden Wolfsburg oyuncusu da hocası Ciro’yla aynı kanıda: “İlk maçta avantajlı bir skor elde etmemiz çok önemli. Zenica’da taraftarımızın önünde her şeyi başarabiliriz.”

DZEKO: “ZENİCA’DAKİ MAÇ BELİRLEYECİ OLACAK”
Dzeko da Mizimoviç’le aynı görüşte: “Gerçekçiolmak gerekirse, çok iyi oyuncuları var ve bence Portekiz dünya futbolunun süper gücü. Portekiz’e karşı oynamak çok zor olacak. Şu an bizim için en önemli şey sağlığımızı korumak ve savaşa hazırlanmak. İnanıyorum ki, Zenica’daki maç her şeyi belirleyecek.”

JAHİÇ: “POTANSİYELİMİZİN %300’ÜNÜ SAHAYA YANSITACAĞIZ”
Bosna’nın defans oyuncusu Sanel Jahiç Bosna’nın yoluna devam edeceğine inanıyor. Dnevni Avaz gazetesi muhabirlerinin Ronaldo’nun sakatlığını hatırlatması üzerine şöyle diyor: “Ronaldo’yu durdurmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Portekiz iyi bir takım. Çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Ronaldo’ya gelince. Oynayıp oynamaması o kadar önemli değil: Bizim avantajımız rövanş maçının Bosna’da olması. İlk maçta elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Zenica’da ise bizi kimse kolay kolay yenemez. 5-2’lik İspanya maçı yanıltıcı. Birçok oyuncumuzun sarı kart ceza sınırında olmasından dolayı maça tam asılamadık, potansiyelimizin yüzde yüzünü sahaya yansıtamadık. Fakat Portekiz’e karşı maksimumda oynayacağız. Portekiz favori, ama ben kendimize güveniyorum.” Jahic ayrıca Ronaldo, Simao, Carvallo gibi dünya yıldızlarına karşı oynayacağından dolayı heyecanlı olduğunu belirtti: “Ama kimseden korkum yok. İnanıyorum ki takım arkadaşlarım da benim gibi düşünüyorlar. Potansiyelimizin yüzde üç yüzünü shaya yansıtacağımıza söz verebilirim.”

PORTEKİZ
Portekiz FIFA sıralamasında 10. sırada ve şimdiye değin dört kere Dünya Kupası’na katıldı. Portekiz’in en iyi derecesi ise 2004 Avrupa Şampiyonası’ndaki ikincilik.

BOSNA’NIN KADROSU:
3-4-1-2 düzeninde oynayan Bosna gole yönelik saldırgan bir futbol oynamasıyla biliniyor. Bosna futbolu Avrupa’daki vasat liglerden biri fakat ulusal takımdaki oyuncuların hepsi yabancı ülkelerde top koşturuyor:

Kale:
Kenan Hasagiç (yaş: 29, 32 kere milli, İSTANBUL BB, TÜRKİYE)
Nemanja Supiç (yaş: 27, 8 kere milli, FC Temeşvar, ROMANYA)
Asmir Begoviç (yaş: 22, 1 kere milli, Ipswich Town, İNGİLTERE)

Defans:
Dario Damjanoviç (yaş: 28, 17 kere milli, 2 gol, FC Kaiserslautern, ALMANYA)
Sanel Jahiç (yaş: 27, 8 kere milli 1 gol, AEK Athens, YUNANİSTAN)
Emir Spahiç (yaş: 29, 36 kere milli 2 gol, Montpelier, YUNANİSTAN)
Safet Nadareviç (yaş: 29, 23 kere milli, ESKİŞEHİRSPOR, TÜRKİYE)
Adnan Mravac (yaş: 27, 4 kere milli, Westerlo, BELÇİKA)
Boris Pandza (yaş: 22, 6 kere milli, Hajduk Split, HIRVATİSTAN)
Mirko Hrgoviç (yaş: 30, 30 kere milli 3 gol, SpVgg Greuther Fürth, ALMANYA)
Džemal Berberoviç (yaş: 27, 29 kere milli, DENİZLİSPOR, TÜRKİYE)

Orta saha:
Miralem Pjaniç (yaş: 19, 11 kere milli, Olympique Lyonnais, FRANSA)
Zlatan Bajramoviç (yaş: 30, 32 kere milli 3 gol, Eintracht Frankfurt, ALMANYA)
Semir Ştiliç (yaş: 22, 4 kere milli, Lech Poznań, POLONYA)
Sejad Salihoviç (yaş: 25, 14 kere milli 2 gol, Hoffenheim, ALMANYA)
Senijad Ibriçiç (yaş: 24, 20 kere milli 3 gol, Hajduk Split, HIRVATİSTAN)
Elvir Rahimiç (yaş: 33, 18 kere milli, CSKA Moskova, RUSYA)
Admir Vladaviç (yaş: 27, 17 kere milli, Red Bull Salzburg, AVUSTURYA)
Zvjezdan Misimoviç (yaş: 27, 46 kere milli 16 gol, Wolfsburg, ALMANYA)
Samir Muratoviç (yaş: 33, 18 kere milli, Sturm Graz, AVUSTURYA)

Forvet:
Edin Dzeko (yaş: 23, 21 kere milli 14 gol, Wolfsburg, ALMANYA)
Vedad Ibişeviç (yaş: 25, 18 kere milli 4 gol, Hoffenheim, ALMANYA)
Zlatan Muslimoviç (yaş: 28, 19 kere milli 13 gol, PAOK, YUNANİSTAN)

(Dnevni Avaz, Oslobodjenje)

Ciro, Blazeviç, Bosna-Hersek, Bosna Ulusal Takımı, Muzuroviç, Muratoviç, İbriçiç, Misimoviç, Jahiç, Dzeko

SLOVENLERİ RUS KIŞI VE SUNİ ÇİM KORKUTUYOR

Afrika 2010 yolunda Slovenlerin eleme maçlarındaki rakibi Rusya. İlk maç 14 Kasım Cumartesi günü Moskova’da, ikinci maç ise 18 Kasım günü Maribor’da oynanacak.

Sloven Ulusal Takımı teknik direktörü Matjaz Kek ilk maçı Slovenya’da oynamaynın daha avantajlı olabileceğini belirterek şunları söyledi: “Kurada herhangi bir tercihim yoktu. Şu an için Ruslar favori olarak görülüyor. Beni endişelendiren şey ise bizi bekleyen Rus kışı. Fakat daha çok çekindiğim şey ise maçı suni zeminde oynayacak olmamız. Oyuncularımın sağlıklı olması benim için bu anlamda çok önemli.”

Taraftarlar için ise Rusya kötü bir kura çekimi değil. Slovenya’nın Doğu Avrupa takımları karşısında şansı genelde iyi gidiyor. 2000 Avrupa Şampiyonası’nda Ukrayna’yla, 2002 Dünya Kupası’nda Romanya’yla karşılaşan Slovenya her iki takımı da geçmişti. Sadece komşuları Hırvatistan’a karşı 2004 Avrupa Şampiyonası’nda başarısız olmuşlardı.


Taraftarlar önümüzdeki ay oynanacak maçlar için de iyimserler. Şubat 1996’da Rusya ile Malta’da oynanan dostluk maçında Slovenya Rusya’yı 3-1 yenmişti. 2002 yılında ise Dünya Kupası eleme maçında Slovenya yine Rusya’yla eşleşmişti. Moskova’da oynanan ilk maçta Slovenya daha iyi oynamıştı fakat maç 1-1 berabere bitmişti. 1 Eylül 2001’de Ljubljana’da oynanan maçta ise Slovenya Rusya’yı 2-1 yenmişti. Rusya’nın şimdiye kadar uluslar arası turnuvalardaki en büyük başarısı Sovyetler Birliği’nin 1988 Avrupa Şampiyonası’ndaki yarı final.


Rusya dördüncü grupta grup lideri Almanya’ya her iki maçta yenilmiş olsa da elemelerdeki kaliteli futboluyla göz doldurdu. Tottenham’da oynayan golcü Pavlyuçenko beş golle takımın en golcü futbolcusuydu. Arshavin, Pogrebnyak, Jirkov, İgnjaşeviç, Biljaletdinov, Akinfeyev ve genç yıldız Cagojev Rusların en etkin silahları. Sloven milli takımının iki oyuncusu profesyonel kariyerlerine Rus Ligi’nde devam ediyorlar. Tomsk’ta oynayan orta saha oyuncusu Radosavlyeviç yedi senedir Rusya’nın farklı takımlarında top koşturuyor. Diğer oyuncu ise FK Moskova’nın defans oyuncusu İliç.


Sloven Futbol Ligi Avrupa’nın futbol kalitesi düşük liglerinden. Fakat, Slovenya Ulusal Futbol Takımı’nın tüm oyuncuları Avrupa’nın önemli takımlarında oynuyorlar:


Kaleciler:

Samir Handanoviç (yaş: 25, 35 kez milli, Udinese, İTALYA)

Aleksander Şeliga (yaş: 29, henüz milli maçaçıkmadı, Sparta Rotterdam, HOLLANDA)


Defans:

Mişo Breçko (yaş: 25, 27 kez milli, Köln, ALMANYA)

Bojan Jokiç (yaş: 23, 30 kez milli, Sochaux, FRANSA)

Marko Şuler (yaş: 26, 13 kez milli 2 gol, Gent, BELÇİKA)

Boştyan Cesar (yaş: 27, 38 kez milli 2 gol, Grenoble, FRANSA)

Matej Mavriç (yaş: 30, 32 kez milli 1 gol, TuS Koblenz, ALMANYA)

Branko Iliç (yaş: 26, 35 kez milli, FK Moskova, RUSYA)


Orta saha:

Robert Koren (yaş: 29, 42 kez milli, 4 gol, West Bromwich Albion, İNGİLTERE)

Aleksander Radosavlyeviç (yaş: 30, 11kez milli 1 gol, Tomsk, RUSYA)

Andraj Kirm (yaş: 25, 22 kez milli 1 gol, Wisła Kraków, POLONYA)

Nejc Peçnik (yaş: 23, 5 kez milli 1 gol, Nacional, PORTEKİZ)

Andrej Komac (yaş: 29, 40 kez milli, Maccabi Tel Aviv, İSRAİL)

Dalibor Stevanoviç (yaş: 25, 12 kez milli 1 gol, Vitesse, HOLLANDA)

Anton Zlogar (yaş: 31, 37 kez milli 1 gol, Omonia, GÜNEY KIBRIS)

Rene Krhin (yaş: 19, 2 kez milli, Inter Milan, İTALYA)


Forvet:

Milivoje Novakoviç (yaş: 30, 34 kez milli 13 gol, Köln, ALMANYA)

Valter Birsa (yaş: 23, 30 kez milli 2 gol, Auxerre, FRANSA)

Zlatan Ljubijankiç (yaş: 25, 14 kez milli 4 gol, Gent, BELÇİKA)

Zlatko Dediç (yaş: 25, 19 kez milli 2 gol, VfL Bochum; ALMANYA)


(Jože Okorn, Dnevnik)

BEYAZ KARTALLAR SOĞUK HAVAYA VE HAKEME YENİK DÜŞTÜ!

Litvanya:2 – Sırbistan 1

Afrika 2010 için vizesini 7. Grubun lideri olarak geçtiğimiz hafta almış olan Sırbistan, Suduva Stadyumu’nda 2.000 futbolseverin izlediği maçı kaybetti.

Sırbistan’daki gazeteler Sırpların mağlubiyetinin en önemli nedeninin soğuk, yağmurlu ve rüzgarlı hava ile bu şartlar altında patates tarlasını andıran sahaya bağlama eğiliminde. Sırbistan’ın en ciddi günlük gazetesi “Politika” bile bunu iddia ediyor: “Bozuk zeminin avantajını kullanan ev sahibi takım oyuna hakim oldu ve zaferi elde etti”. Diyen Politika ve diğer Sırp gazetelere göre Litvanya’ya iki penaltı “hediye” eden hakem faktörü de Sırbistan’ın maçı kaybetmesinde etkendi elbette ki.

Öte yandan, bir çok gazetenin gözden kaçırdığı bazı şeylere de dikkat etmek gerekiyor: Öncelikle, öncelikle maça gerekli öenmin verilmemesi Sırp oyuncuların motivasyonlarına olumsuz bir etki yapmış olabilir. İkinci olarak da Sırp teknik director Antiç’in takım içinde yaptığı değişiklikler.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Cumartesi günü Sırbistan Romanya’ya karşı 5-0’lık bir zafer elde etmişti. Antiç bu muzaffer takımdan altı oyuncuyu yenileriyle değiştirdi. Önemsiz maçlarda yeni oyuncuları denemek genelde teknik adamların çkçatercih ettikleri bir stratejidir. Bu ise sadece ve sadece teknik adamların motivasyonel kabiliyetleriyle desteklendikçe başarı şansı bulabilir. Antiç’in yetenekleri bu anlamda tartışılmalıdır. Buna rağmen genç oyuncular maçın ilk yarısında uzun toplarla ofansta gol arayışlarına giriştiler. Fakat Litvanyalı kaleci Mindaugas Kalonas Sırp ekibinin tabelada değişiklik yapmalarına izin vermedi.

Sırbistan yarı alanında kullanılan bir korner atışı sırasında Ignas Dedura’nın Sırp oyuncu Neven Subotiç tarafından yere indirilmesiyle Bulgar hakem Anton Guenev tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Kalonas kullandı. Kaleci Dişliyenkoviç doğru tarafa plonjon yapmasına rağmen golü bozuk zeminden dolayı engelleyemedi. Dakika 20’de bu penaltı golüyle Litvanya skoru 1-0’a getirdi.

İkinci yarıda Zoran Tosiç’I oyuna sokan Antiç oyuna hareket getirmek istedi. 49. dakikada kornerden gelen ortaya çıkan İvanoviç’in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 60. dakikada sağdan gelen ortayı iyi takip eden Tosiç, Sırbistan’ın maçtaki tek golüne imza attı: 1-1

Beş dakika sonar İvanoviç inanılmaz bir gol fırsatı kaçırdı. Her zaman olduğu gibi;futbolda atamayana atarlar kuralı yine işledi. Sırbistan cezaalanında Kalonas’ın İvanoviç tarafından düşürülmesiyle hakem yine penaltı noktasını gösterdi. Stankevicius maçın 68. dakikasında Litvanya’ya ikinci kez üstünlük getirdi: 2-1

Maçın geri kalan kısmında Sırbistan ekibi gol yollarını zorladılar ama başarılı olamadılar.

Maçtan sonar Antiç zorlu saha koşullarının ve hakemin olumsuz kararlarının maçın sonucunu etkilediğini belirtti.

15 Ekim 2009 Perşembe

BOSNA’DAN BOYNU BÜKÜK KAPANIŞ MAÇI

Bosna: 2 – İspanya: 5


Dün gece Zenica’da oynanan maçta Dzeko ve Misimoviç’in uzatma dakikalarında attığı iki golle Bosna büyük bir utançtan kurtuldu.


Maç 10 dakika daha uzasa Bosna belki iki gol daha bulup maçı 4-5’lik “makûl” bir yenilgi ile kapatabilirdi, ama üstün bir tekniğe sahip, hızlı oynayan İspanya’yla 3 gün daha oynasalar yine de İspanya’yı yenemezlerdi.


CİRO: DÜNYANIN EN İYİ TAKIMINA YENİLDİK

Ciro maçtan sonraki açıklamasında takımda bütünlüklü bir oyun olmadığını verilen açıkların İspanya hücum oyuncuları tarafından derin paslarla iyi değerlendirildiğini belirtti. Özellikle ilk iki golde kalecinin büyük hatası olduğunu söyleyen Ciro, mağlup oldukları takımın Dünyanın en iyi takımı olduğuna da dikkat çekti: “Böylesi bir takımın ardından grupta ikinci olmamızdan dolayı gurur duyuyorum.”


Bosna’nın yıldız oyuncusu Dzeko ise oyunun en başında iki gol farkla geri düşerek büyük bir dezavantajla maça başladıklarını dile getirdi. Eskişehirsporlu savunma oyuncusu Nadareviç bu yenilginin takım içindeki huzuru etkilemeyeceğini, basının da bunun için maçla ilgili yorumlarda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.


Takımın tecrübeli oyuncusu Muratoviç ise bir yandan hakemden yakınırken, diğer yandan yenilginin bir felaket olmadığını öne sürdü: “İspanya’nın büyüklüğünü kabul etmek gerekir. Ama kadromuzda sarı kart sınırında bulunan birçok oyuncumuzun olması ve hakemin de bu konuda çok sert olması mücadeleci bir oyun sergilememizi engelledi.”


MURATOVİÇ’İN SAĞ KANATTA NE İŞİ VAR?

Dnevni List gazetesi spor servisi ise maçta Ciro’nun senelerdir ofansta oynamış Muratoviç gibi deneyimli bir oyuncuyu sağ kanata almasıyla maçtaki en büyük hatayı yaptığına dikkat çekerken, İspanya’nın müthiş oyununu ve maçın bazı dakikalarında İspanyol oyuncuların hızları ve teknik üstünlükleriyle Bosnalı futbolcularla adeta dalga geçtiğini belirtiyor.


MAÇIN YILDIZI CASILLAS

Özellikle maçın başındaki önemli kurtarışlarıyla İspanya’ya nefes aldıran Casillas dün akşamki maçın en başarılı futbolcusuydu. İspanyol teknik adam Del Bosque Casillas’ın mükemmel bir oyun çıkardığını belirtti: “Bu zaferi kazanmamızın anahtarı Casillas’tır!”


TARAFTARDAN KOŞULSUZ VE SINIRSIZ DESTEK

Dün gece Bosna’nın beş farkla mağlup durumdayken bile taraftar desteğinin eksilmediği gözlemlendi. Dnevni Avaz gazetesinden Arsen Novalija uzatma dakikalarında gelen iki golün de bu destek için bir mükâfat anlamına gelebileceğini belirtti.


500 MİSAFİR TARAFTAR

Çoğunluğu Bosna’daki Barış Gücü’nde görevli olan askerlerden oluşan 500 kişilik İspanyol taraftar topluluğu da maçı izledi. Misafir taraftarlarla Bosnalı taraftarlar arasında her hangi bir husumet olmazken, maç çıkışında Bosnalı taraftarların İspanyol taraftarlara sempatiyle yaklaştıkları gözlendi.


CHELSEA SPORTİF DİREKTÖRÜ BİLJİNO POLJE’DE

Dikkat çeken noktalardan birisi de Chelsea Sportif Direktörü Frank Arnesen’in de maçı izlemek için Bosna’ya gelmiş olmasıydı. Bu sene transfer yasağı olan Chelsea’nin önümüzdeki sene Bosna’dan hangi oyuncuyu transfer etmek istediği şimdiden merak ediliyor.


MAÇIN ÖZETİ:

Dakika 6: Defanstan sıyrılan Dzeko’nun şutu Casillas’ta kaldı.

Dakika 6: Bu pozisyonun hemen ardından bu sefer de Misimoviç’in mükemmel şutunu aynı mükemmelikte kornere çelen Casillas daha maçın başında devleşti.

Dakika 11: Dzeko’nun pasıyla buluşan İbiçeviç Casillas’ı da geçti fakat topu auta attı.

Dakika 13 GOL: Iniesta’nın cezaalanında düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Pique gole çevirdi: 0-1!

Dakika 14 GOL: İspanya forveti yediği golün şokundan kurtulamayan Bosna defansını gafil avladı. Kaleciyle karşı karşıya kalan David Silva şık bir plaseyle Supiç’in yanından top Nosna ağlarına gönderdi: 0-2!

Dakika 17: İbişeviç’in 20metreden vuruşu auta çıktı.

Dakika 19: Ceza alanından Pjaniç’in vuruşu Casillas’ta kaldı.

Dakika 22: Yavaşkalan Bosna defansının arasından sıyrılan David Silva’nın ortasına Nadareviç müdahale derek kornere gönderdi.

Dakika 50 GOL: Salihoviç’in topu kaybetmesiyle hızla kontratağa çıkan İspanyollar Negredo’nun golüyle skoru 0-3 yaptılar.

Dakika 55 GOL: Iniesta’nın sağdan getirdiği topla buluşan Negredo İspanya’nın dördüncü golünü atarken, kariyerinde milli formayla attığı ikinci gole de imzasını atıyordu: 0-4!

Dakika 75: Defansın hatasını fırsat bilen Silva’nın şutu direğin üstünden auta gitti.

Dakika 80 GOL: Hızlı gelişen İspanyol atağında Riera’nın sağdan mükemmel uzun pasıyla buluşan Mata’nın şutu Supiç’in yerinde müdahalesine rağmen Bosna ağlarına gitti. .0-5!

Dakika 81: Sağ taraftan Misimoviç’in sert şutunu Casillas engelledi.

Dakika 82: Riera’nın uzaktan sert şutunu Supiç kornere çeldi.

Dakika 86: Misimoviç’in kullandığı korner atışına Dzeko güzel yükseldiama İspanyol defansı topu yine kornere gönderdi.

Dakika 89 GOL: Sağ kanattan İspanya yarı alanına inen Vladaviç’in pasıyla buluşan Dzeko’nun şeref golü maçın bitimine saniyeler kala Bosnalı taraftarların yüzünü güldürdü.
Dakika 90+ GOL: Santranın kullanılmasından hemen sonra Misimoviç’in golü maçın skorunu tayin etti. Bosna: 2 – İspanya: 5

Bosna 19 Ekim’de tarihinde baraj maçı kuralarının çekilmesini bekliyor.


(Dnevni Avaz, Dnevni List)