For English: Click here

18 Kasım 2009 Çarşamba

BİR RÜYANIN SONU: Bosna 0 – Portekiz 1

BİR RÜYANIN SONU: Bosna 0 – Portekiz 1

Zenica’da oynanan rövanş maçında Bosna ekibi yenilgiye engel olamadı. Lizbon’daki ilk maçı da 1-0 kazanan Portekiz Afrika 2010’a katılmaya hak kazanan taraf oldu.

56. Dakika’da Meireles’le golü bulan Portekiz, 78. dakikada Salihoviç’in ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle son 15 dakika’da rahat bir oyun oynayarak Afrika 2010’a katılmaya hak kazanan taraf oldu.

SLOVEN AVCILAR RUS AYISINI TUZAĞA DÜŞÜRDÜ: Slovenya 1 – Rusya 0

Moskova'da Rusya’nın 2-1 galip geldiği maçta Slovenlerin 87.dakikada attıkları tek gol, Maribor’da Slovenya’ya turu getirdi. 44.dakikada Dediç’in attığı tek gol Slovenlere yetti.

Maçın 67. dakikasında Rus defans oyuncusu Zhirkov’un kırmızı kart görmesiSlovenlerin maçı rahat bitirmelerini sağladı.

15 Kasım 2009 Pazar

BOSNA’YI DİREKLER DURDURDU!

Sürprizlerin takımı Bosna’yı dün gece Lizbon’da kale direkleri durdurdu. 1-0’lık yenilgiye rağmen Bosna’nın baraj maçlarını geçme için umudu hala var.

Bosna maça hızlı başladı. 6. dakikada Misimoviç’in sert şutu az farkla direğin üstünden çıktı.

Bu pozisyondan Misimoviç’in kullandığı kornet atışını değerlendiren İbriçiç’in dönen topunu Dzeko goleçevirmeye çalıştı ama Eduardo pozisyonda başarılıydı. Bosna’nın rakibine baskın oynadığı anlarda Portekiz’in sürpriz golü geldi. Defansın arkasında bir anlık boşluğu değerlendiren Portekizli stoper Alves altıpas’ın sol köşesinden topu kafayla Hasagiç’in kalesine gönderdi.

Bosna gole ardı ardına atakarla cevap verdi. Fakat, sonuç alamadı. 37. dakikada sarı kart gören Muratoviç Zenica’daki rövanş maçında oynayamayacak.

38. dakikada Salihoviç’in sert şutunu Eduardo kornere çeldi.

İkinci yarıda daha çok orta saha mücadelesi olarak geçti. 76. dakikada Dzeko gole çok yaklaşmıştı, ama şans Bosna’dan yana değildi.

Lizbon’daki iyi oyun, Bosna’nın hala şansı olduğunu gösteriyor.

(Dnevni Avaz)

SLOVENYA’YA SON DAKİKA UMUDU

İlk yarısı 1-0 sonuçlanan maçta, Rusya Slovenya’yı kendi evinde 2-1 yendi. Nejc Pecnik’in 86. dakikadaki golü ise haftaya Çarşamba günü 20:45’te Maribor’da oynanacak maç için Slovenlere umut verdi.

Sloven defansı oyuna iyi konsantre olmasına rapmen teknik kapasitesi yüksek olan Rus oyuncuları durudurmakta büyük güçlükler yaşadı. Nitekim, Rus orta saha oyuncusu Dinijar Biljaletdinov’un iki golüne de engel olamadı. Oyuna sonradan giren Nejc Pencik, Sloven takımını ateşleyen oyuncuydu. Golüyle Slovenlere umut ışığını yakan futbolcuydu aynı zamanda.

Oyunda ilk ciddi poziyonu Ruslar Sergey İgnaseviç’in 32. dakikadaki serbest vuruşuyla yakaladı. Sloven kaleci Handanoviç 40. dakikada bu kadar şanslı değildi ve Pavlucenkov’un ceza sahasına indiridiği topu Biljaletdinov yakaladı, Sloven defans oyuncusu Sulerja’yı geçerek topu ağlara gönderdi: 1-0.

Devre arasından sonra Slovenler daha istekli bir oyun sergilediler. İkinci devrede sadece kontrataklarla çıkmaya çalışmanın kâr etmeyeceğini gören Slovenler zaman zaman organize ataklar geliştirmeye çalıştılar fakat defansta verdikleri açıkları Ruslar iyi değerlendirdi ve 53. dakika Biljaletdinov takımının ve kendinsin ikinci golünü attı: 2-0

Rusların ikinci golü İngiltere’de top koşturan oyuncuların bir ürünüydü: Tottenhamlı Pavluçenko, Arsenalli Arşavin’i güzel paslarını Evertonlu Biljaletdinov sonuçlandırdı.

87. dakikada Koren’in şutu Akınfeyev’den döndü ve pozisyonu takip eden Pençik Slovenya’nın tek golüne imzasını attı:2-1

Bu son dakika golü Slovenlerin Çarşamba günü Maribor’da oynanacak rövanş maçı için umutlarını arttırdı.

(Dnevnik)

12 Kasım 2009 Perşembe

SARAYBOSNA DERBİSİNDE ZAFER SARAJEVO’NUN

Geçtiğimiz Cumartesi (7 Kasım) oynanan maçın galibi Sarajevo’ydu.

1,500’ü misafir Sarajevo seyircilerinin oluşturduğu 12,000 taraftarın stadyumu hıncahınç doldurduğu maç, muhteşem bir atmosferde oynandı. Savaş sırasında Sırp milislerle Bosna Ordusu arasındaki sınırda olan ve savaşta önemli derecede tahrip olan Grbavica’nın ışıklandırma sistemi geçen yaz tamir edilmişti. Bu maç da savaştan sonra Grbavica’da gece oynanan ilk derbi maç olarak tarihe geçti. Her iki taraftar grubu da takımlarını maç boyunca çılgınca desteklediler.

Aslında Zeljo oyunun başlarında iyi oynayan taraftı. 9. dakikada Fariç inanılmaz bir gol kaçırdı. Sarajevo’nun ilk ciddi atağı ise Zeljeznicar defansı tarafından faulle kesilince hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Zeljeznicar taraftarlarının penaltıdan once Zeljo oyuncularının ofsaytta olmalarına ilişkin itirazları da fayda etmedi ve 19. dakikada Şkoro penaltıyı gole çevirdi. (Yandaki fotoğrafta misafir Sarajevo taraftarlarının gol sonrası sevinçlerini görebilirsiniz)

Golden sonra maçta iki tarafın da karşılıklı atakları vardı. İkinci yarının başlarında, 53.dakikada Zeljo Bekriç’le beraberliği sağladı. (Zeljo taraftarların gol sevincini görmek için videoya bakınız) Fakat Zeljo’nun inanılmaz top kayıpları Sarajevo’nun daha atak olmasını doğurdu ve defansın yaptığı hatalar da eklenince Sarajevo 76. dakikada Jahoviç’in golüyle öne geçti. Maç daha da farklı bitebilirdi, ama şans Zeljo’dan yanaydı.