For English: Click here

17 Ocak 2010 Pazar

DİNAMO-HAJDUK REKABETİ GENÇ YETENEKLERİ AVLAMADA DA DEVAM EDİYOR

Hırvat futbolunun Avrupa’nın büyük kulüpleri için transfer pazarı haline gelmesiyle Dinamo-Hajduk rekabetinin başka bir boyutu daha gözler önüne serildi.

Tottenham’ın Hırvat yıldız oyuncusu Luka Modriç Zadar’dan başkent ekibi Dinamo’ya transfer olduğunda sadece 17 yaşındaydı. Dinamo Zagreb’in iki genç oyuncusu Domagoj Antoliç (yaş: 20) ve Şime Vrsaljko (yaş: 18) başkent ekibinin gelecek vaat eden parlak yetenekleri. Her iki oyuncu da Modriç’in geldiği Zadar kökenli yetenekler. Zadar teknik direktörü Tomislav Basiç Şime’nin Modriç’ten bile daha yetenekli olduğunu iddia ediyor.

Öte yandan Hajduk da 6-14 yaş arası gençleri kulübün futbol okuluna çağırıyor. Hajduk yönetimi çağrısını şöyle yapıyor: “Bu bir Dalmaçya çağrısıdır! Hajduk’un yeni yıldızı olun.” Bu hareket Dinamo’nun sürekli olarak Zadar’ın genç yeteneklerinin aklını çelmesine misilleme olarak yapılıyor. Nitekim fanatic Zadar taraftarları oyuncularının kardeş Hajduk takımı yerine başkent ekibine gitmelerine pek de sıcak bakmıyorlar.

(Slobodna Dalmacija)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder