For English: Click here

20 Ekim 2009 Salı

BEYAZ KARTALLAR SOĞUK HAVAYA VE HAKEME YENİK DÜŞTÜ!

Litvanya:2 – Sırbistan 1

Afrika 2010 için vizesini 7. Grubun lideri olarak geçtiğimiz hafta almış olan Sırbistan, Suduva Stadyumu’nda 2.000 futbolseverin izlediği maçı kaybetti.

Sırbistan’daki gazeteler Sırpların mağlubiyetinin en önemli nedeninin soğuk, yağmurlu ve rüzgarlı hava ile bu şartlar altında patates tarlasını andıran sahaya bağlama eğiliminde. Sırbistan’ın en ciddi günlük gazetesi “Politika” bile bunu iddia ediyor: “Bozuk zeminin avantajını kullanan ev sahibi takım oyuna hakim oldu ve zaferi elde etti”. Diyen Politika ve diğer Sırp gazetelere göre Litvanya’ya iki penaltı “hediye” eden hakem faktörü de Sırbistan’ın maçı kaybetmesinde etkendi elbette ki.

Öte yandan, bir çok gazetenin gözden kaçırdığı bazı şeylere de dikkat etmek gerekiyor: Öncelikle, öncelikle maça gerekli öenmin verilmemesi Sırp oyuncuların motivasyonlarına olumsuz bir etki yapmış olabilir. İkinci olarak da Sırp teknik director Antiç’in takım içinde yaptığı değişiklikler.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Cumartesi günü Sırbistan Romanya’ya karşı 5-0’lık bir zafer elde etmişti. Antiç bu muzaffer takımdan altı oyuncuyu yenileriyle değiştirdi. Önemsiz maçlarda yeni oyuncuları denemek genelde teknik adamların çkçatercih ettikleri bir stratejidir. Bu ise sadece ve sadece teknik adamların motivasyonel kabiliyetleriyle desteklendikçe başarı şansı bulabilir. Antiç’in yetenekleri bu anlamda tartışılmalıdır. Buna rağmen genç oyuncular maçın ilk yarısında uzun toplarla ofansta gol arayışlarına giriştiler. Fakat Litvanyalı kaleci Mindaugas Kalonas Sırp ekibinin tabelada değişiklik yapmalarına izin vermedi.

Sırbistan yarı alanında kullanılan bir korner atışı sırasında Ignas Dedura’nın Sırp oyuncu Neven Subotiç tarafından yere indirilmesiyle Bulgar hakem Anton Guenev tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Kalonas kullandı. Kaleci Dişliyenkoviç doğru tarafa plonjon yapmasına rağmen golü bozuk zeminden dolayı engelleyemedi. Dakika 20’de bu penaltı golüyle Litvanya skoru 1-0’a getirdi.

İkinci yarıda Zoran Tosiç’I oyuna sokan Antiç oyuna hareket getirmek istedi. 49. dakikada kornerden gelen ortaya çıkan İvanoviç’in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 60. dakikada sağdan gelen ortayı iyi takip eden Tosiç, Sırbistan’ın maçtaki tek golüne imza attı: 1-1

Beş dakika sonar İvanoviç inanılmaz bir gol fırsatı kaçırdı. Her zaman olduğu gibi;futbolda atamayana atarlar kuralı yine işledi. Sırbistan cezaalanında Kalonas’ın İvanoviç tarafından düşürülmesiyle hakem yine penaltı noktasını gösterdi. Stankevicius maçın 68. dakikasında Litvanya’ya ikinci kez üstünlük getirdi: 2-1

Maçın geri kalan kısmında Sırbistan ekibi gol yollarını zorladılar ama başarılı olamadılar.

Maçtan sonar Antiç zorlu saha koşullarının ve hakemin olumsuz kararlarının maçın sonucunu etkilediğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder