For English: Click here

15 Ekim 2009 Perşembe

BOSNA’DAN BOYNU BÜKÜK KAPANIŞ MAÇI

Bosna: 2 – İspanya: 5


Dün gece Zenica’da oynanan maçta Dzeko ve Misimoviç’in uzatma dakikalarında attığı iki golle Bosna büyük bir utançtan kurtuldu.


Maç 10 dakika daha uzasa Bosna belki iki gol daha bulup maçı 4-5’lik “makûl” bir yenilgi ile kapatabilirdi, ama üstün bir tekniğe sahip, hızlı oynayan İspanya’yla 3 gün daha oynasalar yine de İspanya’yı yenemezlerdi.


CİRO: DÜNYANIN EN İYİ TAKIMINA YENİLDİK

Ciro maçtan sonraki açıklamasında takımda bütünlüklü bir oyun olmadığını verilen açıkların İspanya hücum oyuncuları tarafından derin paslarla iyi değerlendirildiğini belirtti. Özellikle ilk iki golde kalecinin büyük hatası olduğunu söyleyen Ciro, mağlup oldukları takımın Dünyanın en iyi takımı olduğuna da dikkat çekti: “Böylesi bir takımın ardından grupta ikinci olmamızdan dolayı gurur duyuyorum.”


Bosna’nın yıldız oyuncusu Dzeko ise oyunun en başında iki gol farkla geri düşerek büyük bir dezavantajla maça başladıklarını dile getirdi. Eskişehirsporlu savunma oyuncusu Nadareviç bu yenilginin takım içindeki huzuru etkilemeyeceğini, basının da bunun için maçla ilgili yorumlarda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.


Takımın tecrübeli oyuncusu Muratoviç ise bir yandan hakemden yakınırken, diğer yandan yenilginin bir felaket olmadığını öne sürdü: “İspanya’nın büyüklüğünü kabul etmek gerekir. Ama kadromuzda sarı kart sınırında bulunan birçok oyuncumuzun olması ve hakemin de bu konuda çok sert olması mücadeleci bir oyun sergilememizi engelledi.”


MURATOVİÇ’İN SAĞ KANATTA NE İŞİ VAR?

Dnevni List gazetesi spor servisi ise maçta Ciro’nun senelerdir ofansta oynamış Muratoviç gibi deneyimli bir oyuncuyu sağ kanata almasıyla maçtaki en büyük hatayı yaptığına dikkat çekerken, İspanya’nın müthiş oyununu ve maçın bazı dakikalarında İspanyol oyuncuların hızları ve teknik üstünlükleriyle Bosnalı futbolcularla adeta dalga geçtiğini belirtiyor.


MAÇIN YILDIZI CASILLAS

Özellikle maçın başındaki önemli kurtarışlarıyla İspanya’ya nefes aldıran Casillas dün akşamki maçın en başarılı futbolcusuydu. İspanyol teknik adam Del Bosque Casillas’ın mükemmel bir oyun çıkardığını belirtti: “Bu zaferi kazanmamızın anahtarı Casillas’tır!”


TARAFTARDAN KOŞULSUZ VE SINIRSIZ DESTEK

Dün gece Bosna’nın beş farkla mağlup durumdayken bile taraftar desteğinin eksilmediği gözlemlendi. Dnevni Avaz gazetesinden Arsen Novalija uzatma dakikalarında gelen iki golün de bu destek için bir mükâfat anlamına gelebileceğini belirtti.


500 MİSAFİR TARAFTAR

Çoğunluğu Bosna’daki Barış Gücü’nde görevli olan askerlerden oluşan 500 kişilik İspanyol taraftar topluluğu da maçı izledi. Misafir taraftarlarla Bosnalı taraftarlar arasında her hangi bir husumet olmazken, maç çıkışında Bosnalı taraftarların İspanyol taraftarlara sempatiyle yaklaştıkları gözlendi.


CHELSEA SPORTİF DİREKTÖRÜ BİLJİNO POLJE’DE

Dikkat çeken noktalardan birisi de Chelsea Sportif Direktörü Frank Arnesen’in de maçı izlemek için Bosna’ya gelmiş olmasıydı. Bu sene transfer yasağı olan Chelsea’nin önümüzdeki sene Bosna’dan hangi oyuncuyu transfer etmek istediği şimdiden merak ediliyor.


MAÇIN ÖZETİ:

Dakika 6: Defanstan sıyrılan Dzeko’nun şutu Casillas’ta kaldı.

Dakika 6: Bu pozisyonun hemen ardından bu sefer de Misimoviç’in mükemmel şutunu aynı mükemmelikte kornere çelen Casillas daha maçın başında devleşti.

Dakika 11: Dzeko’nun pasıyla buluşan İbiçeviç Casillas’ı da geçti fakat topu auta attı.

Dakika 13 GOL: Iniesta’nın cezaalanında düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Pique gole çevirdi: 0-1!

Dakika 14 GOL: İspanya forveti yediği golün şokundan kurtulamayan Bosna defansını gafil avladı. Kaleciyle karşı karşıya kalan David Silva şık bir plaseyle Supiç’in yanından top Nosna ağlarına gönderdi: 0-2!

Dakika 17: İbişeviç’in 20metreden vuruşu auta çıktı.

Dakika 19: Ceza alanından Pjaniç’in vuruşu Casillas’ta kaldı.

Dakika 22: Yavaşkalan Bosna defansının arasından sıyrılan David Silva’nın ortasına Nadareviç müdahale derek kornere gönderdi.

Dakika 50 GOL: Salihoviç’in topu kaybetmesiyle hızla kontratağa çıkan İspanyollar Negredo’nun golüyle skoru 0-3 yaptılar.

Dakika 55 GOL: Iniesta’nın sağdan getirdiği topla buluşan Negredo İspanya’nın dördüncü golünü atarken, kariyerinde milli formayla attığı ikinci gole de imzasını atıyordu: 0-4!

Dakika 75: Defansın hatasını fırsat bilen Silva’nın şutu direğin üstünden auta gitti.

Dakika 80 GOL: Hızlı gelişen İspanyol atağında Riera’nın sağdan mükemmel uzun pasıyla buluşan Mata’nın şutu Supiç’in yerinde müdahalesine rağmen Bosna ağlarına gitti. .0-5!

Dakika 81: Sağ taraftan Misimoviç’in sert şutunu Casillas engelledi.

Dakika 82: Riera’nın uzaktan sert şutunu Supiç kornere çeldi.

Dakika 86: Misimoviç’in kullandığı korner atışına Dzeko güzel yükseldiama İspanyol defansı topu yine kornere gönderdi.

Dakika 89 GOL: Sağ kanattan İspanya yarı alanına inen Vladaviç’in pasıyla buluşan Dzeko’nun şeref golü maçın bitimine saniyeler kala Bosnalı taraftarların yüzünü güldürdü.
Dakika 90+ GOL: Santranın kullanılmasından hemen sonra Misimoviç’in golü maçın skorunu tayin etti. Bosna: 2 – İspanya: 5

Bosna 19 Ekim’de tarihinde baraj maçı kuralarının çekilmesini bekliyor.


(Dnevni Avaz, Dnevni List)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder