For English: Click here

20 Ekim 2009 Salı

BOSNA PORTEKİZ’DEN KORKMUYOR

Portekiz’deki ilk maç 14 Kasım’da, Bosna’dakirövanş maçı ise 18 Kasım’da oynanacak.

CİRO: “BÜYÜKLER HER ZAMAN KÜÇÜKLERİ YENEMEZ”
Bosna’ylaoynayacaklarını öğrenir öğrenmez Portekizin teknik direktörü Carlos Queiroz iyi oyunculardan oluşmuşolan Bosna’nın barajı geçebileceğini belirtti: “Gruptaki maçlarını ve takımdaki yıldızları dikkate aldığınızda Bosna’nın barajı geçme potansiyeline sahip olduğunu görebilirsiniz.”

Ciro ise Portekizlilerin favoriolduğunu söylerken kendilerinin de iddialı olduğunu belirtti: “İki takımı karşılaştırdığınız zaman, Portekiz futbolunu ve dünya çapındaki oyuncularını dikkate alırsanız Portekiz maçların favorisi gibi. Tamam,ama büyük olan her zaman kazanmaz.”

MUZUROVİÇ: “FRANSA’YI TERCİH EDERDİM”
Bosna’nın eski direktörü Fuad Muzuroviç ise şunları söyledi: “Ne yazık ki kurada Fransa çıkmadı. Portekizliler grup eleme maçlarında iyi değillerdi.Bir şekilde baraj maçı oynayabilme hakkı kazandılar. Fakat bu onların kötü bir takım olduğunu göstermez. Şimdiye kadar bizi mutluluktan uçuran gençlerimiz, bizi yine büyüleyeceklerdir. Bizimkiler bunu hakketti ve Dünya Kupası’nda yer almalarını gerçekten çok istiyorum. İlk maçın Portekiz’de rövanş maçının ise Zenica’da olması bizim avantajımıza. Portekiz’in en önemli oyuncusu Christiano Ronaldo ise hala tam olarak sakatlıktan kurtulmuş değil. Fakat, Ronaldo olmasa da Portekiz takımı dünya çapında yıldızlardan kurulu.”

MURATOVİÇ: “FRANSA’YLA EŞLEŞMEDİĞİMİZ İÇİN MEMNUNUM”
Fransa’yla eşleşmedikleri için memnun olduğunu ifade eden Muratoviç ise Muzuroviç’le aynı kanıda değil: “Portekiz’de Ronaldo var, fakat tek bir oyuncu her şeyi belirleyemez. Biz de gösterdik ki her takımla baş edebiliriz. En büyük avantajımız rövanş maçını Zenica’da oynayacak olmamız. Ayrıca eminim ki dünyadaki her takıma gol atabiliriz. Evet, Portekiz favori, ama bizim de şansımız yok değil.”

IBRİÇİÇ: “İYİ Kİ RUSYA’YLA EŞLEŞMEDİK”
“Portekiz’le eşleştiğimizden memnunum. En önemlisi Rusya’yla eşleşmemiş olmamız. Rus kışı Kasım’da çok soğuk oluyor ve de maçları suni zeminde oynamaya alışkın değiliz. Kuşkusuz ki Portekiz’e karşı da çok zorlanacağız fakat bence zafer mümkün. Ne kadar kaliteli bir takım olduklarının farkındayım. Oyuncuların yirmisi de çok iyi topçular. Fakat bazı maçlarını izledim ve açıkçası beğenmedim.”

MİSİMOVİÇ: “RÖVANŞI ZENİCA’DA OYNAMAMIZ EN BÜYÜK AVANTAJ”
Portekiz’in dünyanın en iyi takımlarından biri olduğunu kabul eden Wolfsburg oyuncusu da hocası Ciro’yla aynı kanıda: “İlk maçta avantajlı bir skor elde etmemiz çok önemli. Zenica’da taraftarımızın önünde her şeyi başarabiliriz.”

DZEKO: “ZENİCA’DAKİ MAÇ BELİRLEYECİ OLACAK”
Dzeko da Mizimoviç’le aynı görüşte: “Gerçekçiolmak gerekirse, çok iyi oyuncuları var ve bence Portekiz dünya futbolunun süper gücü. Portekiz’e karşı oynamak çok zor olacak. Şu an bizim için en önemli şey sağlığımızı korumak ve savaşa hazırlanmak. İnanıyorum ki, Zenica’daki maç her şeyi belirleyecek.”

JAHİÇ: “POTANSİYELİMİZİN %300’ÜNÜ SAHAYA YANSITACAĞIZ”
Bosna’nın defans oyuncusu Sanel Jahiç Bosna’nın yoluna devam edeceğine inanıyor. Dnevni Avaz gazetesi muhabirlerinin Ronaldo’nun sakatlığını hatırlatması üzerine şöyle diyor: “Ronaldo’yu durdurmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Portekiz iyi bir takım. Çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Ronaldo’ya gelince. Oynayıp oynamaması o kadar önemli değil: Bizim avantajımız rövanş maçının Bosna’da olması. İlk maçta elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Zenica’da ise bizi kimse kolay kolay yenemez. 5-2’lik İspanya maçı yanıltıcı. Birçok oyuncumuzun sarı kart ceza sınırında olmasından dolayı maça tam asılamadık, potansiyelimizin yüzde yüzünü sahaya yansıtamadık. Fakat Portekiz’e karşı maksimumda oynayacağız. Portekiz favori, ama ben kendimize güveniyorum.” Jahic ayrıca Ronaldo, Simao, Carvallo gibi dünya yıldızlarına karşı oynayacağından dolayı heyecanlı olduğunu belirtti: “Ama kimseden korkum yok. İnanıyorum ki takım arkadaşlarım da benim gibi düşünüyorlar. Potansiyelimizin yüzde üç yüzünü shaya yansıtacağımıza söz verebilirim.”

PORTEKİZ
Portekiz FIFA sıralamasında 10. sırada ve şimdiye değin dört kere Dünya Kupası’na katıldı. Portekiz’in en iyi derecesi ise 2004 Avrupa Şampiyonası’ndaki ikincilik.

BOSNA’NIN KADROSU:
3-4-1-2 düzeninde oynayan Bosna gole yönelik saldırgan bir futbol oynamasıyla biliniyor. Bosna futbolu Avrupa’daki vasat liglerden biri fakat ulusal takımdaki oyuncuların hepsi yabancı ülkelerde top koşturuyor:

Kale:
Kenan Hasagiç (yaş: 29, 32 kere milli, İSTANBUL BB, TÜRKİYE)
Nemanja Supiç (yaş: 27, 8 kere milli, FC Temeşvar, ROMANYA)
Asmir Begoviç (yaş: 22, 1 kere milli, Ipswich Town, İNGİLTERE)

Defans:
Dario Damjanoviç (yaş: 28, 17 kere milli, 2 gol, FC Kaiserslautern, ALMANYA)
Sanel Jahiç (yaş: 27, 8 kere milli 1 gol, AEK Athens, YUNANİSTAN)
Emir Spahiç (yaş: 29, 36 kere milli 2 gol, Montpelier, YUNANİSTAN)
Safet Nadareviç (yaş: 29, 23 kere milli, ESKİŞEHİRSPOR, TÜRKİYE)
Adnan Mravac (yaş: 27, 4 kere milli, Westerlo, BELÇİKA)
Boris Pandza (yaş: 22, 6 kere milli, Hajduk Split, HIRVATİSTAN)
Mirko Hrgoviç (yaş: 30, 30 kere milli 3 gol, SpVgg Greuther Fürth, ALMANYA)
Džemal Berberoviç (yaş: 27, 29 kere milli, DENİZLİSPOR, TÜRKİYE)

Orta saha:
Miralem Pjaniç (yaş: 19, 11 kere milli, Olympique Lyonnais, FRANSA)
Zlatan Bajramoviç (yaş: 30, 32 kere milli 3 gol, Eintracht Frankfurt, ALMANYA)
Semir Ştiliç (yaş: 22, 4 kere milli, Lech Poznań, POLONYA)
Sejad Salihoviç (yaş: 25, 14 kere milli 2 gol, Hoffenheim, ALMANYA)
Senijad Ibriçiç (yaş: 24, 20 kere milli 3 gol, Hajduk Split, HIRVATİSTAN)
Elvir Rahimiç (yaş: 33, 18 kere milli, CSKA Moskova, RUSYA)
Admir Vladaviç (yaş: 27, 17 kere milli, Red Bull Salzburg, AVUSTURYA)
Zvjezdan Misimoviç (yaş: 27, 46 kere milli 16 gol, Wolfsburg, ALMANYA)
Samir Muratoviç (yaş: 33, 18 kere milli, Sturm Graz, AVUSTURYA)

Forvet:
Edin Dzeko (yaş: 23, 21 kere milli 14 gol, Wolfsburg, ALMANYA)
Vedad Ibişeviç (yaş: 25, 18 kere milli 4 gol, Hoffenheim, ALMANYA)
Zlatan Muslimoviç (yaş: 28, 19 kere milli 13 gol, PAOK, YUNANİSTAN)

(Dnevni Avaz, Oslobodjenje)

Ciro, Blazeviç, Bosna-Hersek, Bosna Ulusal Takımı, Muzuroviç, Muratoviç, İbriçiç, Misimoviç, Jahiç, Dzeko

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder