For English: Click here

12 Kasım 2009 Perşembe

SARAYBOSNA DERBİSİNDE ZAFER SARAJEVO’NUN

Geçtiğimiz Cumartesi (7 Kasım) oynanan maçın galibi Sarajevo’ydu.

1,500’ü misafir Sarajevo seyircilerinin oluşturduğu 12,000 taraftarın stadyumu hıncahınç doldurduğu maç, muhteşem bir atmosferde oynandı. Savaş sırasında Sırp milislerle Bosna Ordusu arasındaki sınırda olan ve savaşta önemli derecede tahrip olan Grbavica’nın ışıklandırma sistemi geçen yaz tamir edilmişti. Bu maç da savaştan sonra Grbavica’da gece oynanan ilk derbi maç olarak tarihe geçti. Her iki taraftar grubu da takımlarını maç boyunca çılgınca desteklediler.

Aslında Zeljo oyunun başlarında iyi oynayan taraftı. 9. dakikada Fariç inanılmaz bir gol kaçırdı. Sarajevo’nun ilk ciddi atağı ise Zeljeznicar defansı tarafından faulle kesilince hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Zeljeznicar taraftarlarının penaltıdan once Zeljo oyuncularının ofsaytta olmalarına ilişkin itirazları da fayda etmedi ve 19. dakikada Şkoro penaltıyı gole çevirdi. (Yandaki fotoğrafta misafir Sarajevo taraftarlarının gol sonrası sevinçlerini görebilirsiniz)

Golden sonra maçta iki tarafın da karşılıklı atakları vardı. İkinci yarının başlarında, 53.dakikada Zeljo Bekriç’le beraberliği sağladı. (Zeljo taraftarların gol sevincini görmek için videoya bakınız) Fakat Zeljo’nun inanılmaz top kayıpları Sarajevo’nun daha atak olmasını doğurdu ve defansın yaptığı hatalar da eklenince Sarajevo 76. dakikada Jahoviç’in golüyle öne geçti. Maç daha da farklı bitebilirdi, ama şans Zeljo’dan yanaydı.

1 yorum:

  1. Merhabalar. e-mail adresinize ulaşamadım mecburen buraya bir yorum bırakıyorum. Bir blog yazarıyım. Yakın zamanda forufourtwo dergisinde ve çeşitli yerlerde de yer aldı blogum. Ve Balkan Futbolu adında bir yazı dizim var. Bloga girdiğinizde zaten göreceksiniz. Eğer katkıda bulunmak isterseniz mail adresimden ulaşabilirsiniz.

    www.mutlakgolpozisyonu.blogspot.com

    Selamlar...

    YanıtlaSil